Eikelmuis

Ons gamma Eco-brick gevelstenen breidt steeds verder uit

Het voorbije jaar breidden we ons gamma uit met nieuwe collecties en tinten in het Eco-brick formaat. Eco-brick is onze minder brede, duurzame baksteen, die toelaat om extra te isoleren en minder grondstoffen vergt. 

Duurzame oplossing

De Eco-brick is tot 3,5 cm smaller dan een traditionele gevelsteen, en neemt dus minder ruimte in. Daardoor kan er extra geïsoleerd worden, wat zeer interessant is bij het streven naar een laag E-peil, of naar een nog meer energiezuinige renovatie bij na-isolatie langs de buitenzijde. Wanneer de muur bijvoorbeeld aan het voetpad grenst, telt iedere centimeter. In dat geval wordt met een Eco-brick gevelsteen tot 3,5 cm gewonnen, die kan worden besteed aan extra isolatie, of aan extra ruimte. Indien wordt gekozen voor extra isolatie, krijgt de woning een betere ecologische waarde, en wordt de energiefactuur op een streng dieet gezet.

Gezien het kleinere volume en gewicht van de Eco-brick, vergt hij minder grondstoffen. Voor de productie en het transport is dan weer minder energie nodig, zodat ook de CO2-uitstoot daalt. Al deze troeven maken van Eco-brick een duurzame oplossing.

 

Uitbreiding van het Eco-brick gamma

We breiden ons Eco-brick gamma steeds verder uit. Zo kreeg de Wasserstrich Special collectie maar liefst 6 nieuwe kleuren erbij. Onze nieuwe gevelsteencollecties Avolto (5 kleuren) en Nubilum (3 kleuren) zijn zelfs uitsluitend beschikbaar in het Eco-brick formaat

Eco-brick Avolto NL
Eco-brick Nubilum NL

Ontdek onze andere duurzame realisaties van 2021

Alle realisaties

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.