Inner wall - PLS Dryfix
Single product shot of a Porotherm PLS Newton in 500 x 138 x 249 format

Porotherm PLS Newton - een duurzame keuze voor hoogbouw

Onze nieuwe Porotherm PLS Newton binnenmuursteen is de keramische bouwoplossing voor appartementen en utiliteitsgebouwen tot 6 bouwlagen hoog. De PLS Newton heeft, in vergelijking met alternatieven, een uitzonderlijke druksterkte/massa verhouding, en kan zo met zijn lichte gewicht meedingen in een markt waar normaal zwaardere materialen zouden worden ingezet. 

Keramisch bouwen is duurzaam bouwen

Kiezen voor keramische snelbouwstenen is kiezen voor duurzaamheid. Onze Porotherm binnenmuurstenen worden lokaal geproduceerd in België, waardoor er weinig transport aan te pas komt. Keramische materialen hebben ook een zeer lange levensduur, van makkelijk meer dan een eeuw.

We streven continu naar het verhogen van het aandeel gerecycleerde grondstoffen, door het inzetten van secundaire grondstoffen, zoals bakafval, minerale wol, schist… ter vervanging van klei of andere primaire grondstoffen. Daarnaast voeren we momenteel ook onderzoek naar de mogelijkheid om keramisch puin van op de werf of van afbraak te verwerken in onze productie van keramische binnenmuurstenen.

 

PLS Newton: een duurzame keuze voor hoogbouw

Porotherm PLS Newton is een duurzamer alternatief voor het bouwen van appartementen en utiliteitsgebouwen tot 6 bouwlagen hoog. Dankzij de grote draagkracht, komt de keramische binnenmuursteen op het toepassingsterrein waar men anders moet teruggrijpen naar beton of calciumsilicaat. De PLS Newton heeft in vergelijking met deze andere materialen een uitzonderlijke druksterkte/massa verhouding.

Tot 6 bouwlagen hoog bouwen met keramische binnenmuursteen, heeft bovendien verschillende voordelen op het vlak van ontwerp, isolatie en oplossingen voor bouwknopen. Op het vlak van ontwerp past de PLS Newton perfect binnen de duurzame gedachte van het schilmodel voor circulariteit: PLS newton heeft een zeer lange levensduur, en samen met zijn grote draagkracht, maakt het de ontwerper mogelijk om ruimtes met grote overspanningen in zijn ontwerp te integreren, waardoor de inwendige ruimte meer flexibel wordt naar functionele invulling. De binnenmuursteen heeft ook een hoge thermische inertie en zorgt voor een goede vochthuishouding; zo zijn dus ook comfort en een gezond binnenklimaat gegarandeerd. 

Ontdek onze andere duurzame realisaties van 2021

Alle realisaties

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.