Windkraft Anlage mit zartem Wolken Hintergrund und Freiraum für eigenen Text
Eikelmuis

Vergunning toegekend voor Windmolenproject Beerse

In december 2021 werd de vergunning voor onze windmolens in Beerse toegekend. Onze partner Eneco is reeds gestart met de bouw van de twee turbines op de Absheide-site. Hopelijk kunnen we de turbines eind 2022, ten laatste maart 2023, in gebruik nemen. 

Studiewerk en infosessies

Het Windmolenproject Beerse is een complex en tijdrovend dossier geweest. In 2005 zijn we gestart met studiewerk rond de verstoring van natuurwaarden, geluid, slagschaduw, stofverspreiding, etc. om stap voor stap en met een intensief communicatietraject de stakeholders (besturen en administraties, omwonenden en medewerkers van site Beerse) te betrekken en te overtuigen.

Voor de omwonenden hebben we tal van infotentoonstellingen georganiseerd en hebben we met hen een bezoek gebracht aan windmolens in Turnhout, om hen de mogelijkheid te geven windmolens te beleven en te kunnen spreken met de omwonenden rond de bestaande windmolens. 

 

Uniek participatieproject

We hebben een uniek participatieproject uitgewerkt op basis van het principe “Wind van iedereen - Wind voor iedereen”. Wienerberger betaalt deels het ‘elektra’-luik van de elektriciteitsfactuur van een 90-tal omwonende gezinnen en dit voor de komende 15 jaar vanaf werking van de twee windturbines. Zo zijn de windmolens ook deels van hen en worden de lusten en de lasten gedeeld. Tijdens examenperiodes en op BBQ-momenten verzekert Wienerberger dat er geen hinderlijke slagschaduw voorkomt.

Na het wegwerken van alle juridische principiële tegenkantingen, is onze vergunning nu definitief geworden.

 

Ontdek onze andere duurzame realisaties van 2021

Alle realisaties

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.