Wienerberger gaat voluit voor circulaire verpakking

Om de nood aan een kwalitatieve verpakking te verzoenen met onze duurzaamheidsambities, hebben we in 2022 onze verpakkingsoplossing volledig herdacht. Het resultaat is een 100% circulaire verpakkingshoes.

Tot dan toe gebruikten we een bedrukte krimpfolie. Voor het verpakken volgens het krimpprocedé is relatief veel materiaal nodig. Bovendien verliest de bedrukte folie bij recyclage zijn transparantie, waardoor deze niet circulair is binnen dezelfde toepassing.

Volledig transparante rekhoes

Om die nadelen te pareren, ontwikkelden we een nieuwe folie in de vorm van een volledig transparante rekhoes. Het feit dat de hoes niet bedrukt wordt, maakt dat ze perfect te recycleren en te verwerken is tot een nieuwe transparante folie en dus volledig circulair is. Daarnaast is er ook tot 30% minder materiaal voor nodig. De veiligheidsinformatie en branding op de verpakkingen brengen we aan door middel van een dunne banderol rond de rekhoes. Alleen op deze flinterdunne folie passen we inkt toe. Die folie bedraagt minder dan 5% van het totale verpakkingsgewicht en is ook volledig recycleerbaar. De recyclage en de triage van de folie en banderol gebeurt via het Clean Site System van Valipac.

Retourpalletten

Ook voor de pallets hebben we een circulaire oplossing in de vorm van retourpalletten. Onze dakpannen werden al geleverd op retourpalletten en voor onze snelbouwstenen werd het systeem in 2022 verder uitgerold. Ook de uitrol voor gevelstenen wordt in de toekomst voorzien.

 

Ontdek onze andere duurzame realisaties van 2022

Alle realisaties

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.