Eco-brick

Eco-brick wordt standaard

In 2022 maakten we van de Eco-brick, de smallere ecologische gevelsteen, een standaard in ons gamma. Alle nieuwe gevelsteencollecties zijn nu van bij de lancering in het tot 3,5 cm slankere formaat te verkrijgen.

De voordelen van Eco-brick

Eco-brick is de slankere, duurzame baksteen van Wienerberger die extra isoleren mogelijk maakt en minder grondstoffen vergt. De steen is tot 3,5 cm slanker dan een traditionele gevelsteen. Wanneer een muur bijvoorbeeld aan het voetpad grenst, telt elke centimeter. De vrijgekomen ruimte kan worden benut voor extra isolatie. Dat is interessant bij het streven naar een laag E-peil, of naar een energiezuinigere renovatie bij na-isolatie langs de buitenzijde.

Gezien zijn kleinere volume en gewicht, vergt de Eco-brick minder grondstoffen. Voor de productie en het transport is bovendien minder energie nodig, zodat ook de CO2-uitstoot daalt. Al deze troeven maken van Eco-brick een duurzame oplossing.

Uitbreiding van het Eco-brick gamma in 2022

Het Eco-brick gamma werd in 2022 uitgebreid met wel 12 nieuwe varianten. Zo kregen zowel de Archipolis als de Recup collectie er 4 nieuwe kleuren bij, de nieuwe Amfora collectie en de Nubilum collectie kregen er elk 2 nieuwe kleuren in Eco-brick formaat bij.

Ontdek onze andere duurzame realisaties van 2022

Alle realisaties

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.