Fork lift driver and plant manager at stockyard, Fast Forward Supply Chain

Elektrificatie rollend materieel

Ook het rollend materieel op onze sites speelt een belangrijke rol bij de beoogde CO2-vermindering. Onder rollend materieel verstaan we alle gemotoriseerde of elektrische aangedreven machines die over minimum 2 wielen beschikken. Concreet spreken we hier over wielladers, heftrucks, hoogtewerkers, verreikers en schaarliften, maar ook allerhande veeg- en kuismachines. Daarnaast behoort ook het wagenpark tot het rollend materieel.

Heftrucks

De ene categorie van rollend materieel faciliteert de overstap naar elektrische aandrijving al beter dan de andere. Zo mogen we met trots stellen dat de vloot heftrucks binnen Wienerberger België eind 2022 reeds voor 26% geëlektrificeerd was. De shift van voornamelijk loodzuur-batterijen naar de nieuwste li-iontechnologie zorgt binnen de vloot elektrische heftrucks opnieuw voor een verder diepgaandere en duurzamere elektrificatie. Uiteraard gaat aan elke aankoop een gedetailleerde analyse vooraf om uit te maken of elektrificatie binnen de specifieke applicatie wel haalbaar is.

Wagenpark

Ook het wagenpark speelt een grote rol in het behalen van onze doelstellingen omtrent CO2-emissies. We voorzien om onze vloot volledig geëlektrificeerd te hebben tegen 2026. Vanaf 2021 werd reeds gestart met de uitbouw van de laadmogelijkheden aan onze kantoren, showrooms en op onze productiesites.

Fork lift driver and plant manager at stockyard, Fast Forward Supply Chain
© Uwe Strasser

Ontdek onze andere duurzame realisaties van 2022

Alle realisaties

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.