Infosessies ‘Duurzaam Circulair Bouwen’

In het voorjaar van 2022 organiseerden we gratis infosessies voor architecten, waarbij interne en externe sprekers goede praktijken toelichtten rond dematerialisatie en circulair en duurzaam bouwen.

In een gebald programma kregen de aanwezigen inzichten in de uitdagingen waar onze bouwsector voor staat, en werden tips aangereikt om circulair te ontwerpen en te bouwen. Daarnaast bekeken we ook de toegevoegde waarde die keramische materialen bieden bij circulair bouwen. Als gastspreker gaf Prof. dr. ir. Karen Allacker van KULeuven meer specifiek een uiteenzetting over het belang van dematerialisatie en een objectieve, holistische benadering van duurzaamheid. Ir.-arch. Lieven De Groote van MAKER architecten had het over circulair ontwerpen, met voorstelling van de case Tuighuisstraat te Kortrijk.

Ook voor aannemers

In het najaar organiseerden we opnieuw infosessies, maar dan voor aannemers. De infosessies behandelden dezelfde thema’s, maar dan met meer focus op de praktijk van circulair bouwen, inclusief een demomoment van ClickBrick Pure, het circulaire bouwsysteem voor het droogstapelen van gevelstenen.

 

Ontdek onze andere duurzame realisaties van 2022

Alle realisaties

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.