Windmils

Windmolenproject Beerse - Installatie van 2 windturbines

In 2022 werden er twee windturbines gebouwd op onze site Beerse Absheide. De windturbines kwamen er in samenwerking met Eneco Wind, burgercoöperatie Campina Energie cv, buurtbewoners en het gemeentebestuur. Door deze samenwerking kunnen we genieten van 100% lokale groene stroom, een belangrijke stap in het verder verduurzamen van ons productieproces.

Een lang voortraject

Het windmolenproject Beerse was een complex en tijdrovend dossier. We startten reeds in 2005 met het studiewerk rond de verstoring van natuurwaarden, geluid, slagschaduw, stofverspreiding, enz. Daarna werd een intensief communicatietraject georganiseerd voor alle stakeholders. In 2021 werd de vergunning uiteindelijk toegekend.

Uniek participatieproject

We zagen dit ook als een sociaal project. We werkten een project uit volgens het principe ‘Wind van iedereen – Wind voor iedereen’. Door het participatieproject zijn we erin geslaagd om een draagvlak te creëren en onze plannen uit te voeren. Zo is er afgesproken dat we van een negentigtal omwonende gezinnen deels het ‘elektra’-luik van de elektriciteitsfactuur betalen, of hen vergoeden met ecocheques of via een aandeel in het project, en dit voor de komende 15 jaar vanaf werking van de twee windturbines. Zo zijn de windmolens ook deels van hen en worden de lusten en de lasten gedeeld.

Ontdek onze andere duurzame realisaties van 2022

Alle realisaties

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.