Wienerberger steunt vzw Ovenbuur

Vzw Ovenbuur werd opgericht om van de molensite Sevensmolen in Kaulille een aantrekkelijke ontmoetingsplek te maken, waar buurtbewoners op traditionele wijze brood en vlaai kunnen bakken, en verhalen kunnen vertellen. Een project dat we maar al te graag steunden. 

Vzw Ovenbuur bestaat uit een groep enthousiaste bakkers- en molenvrienden, en werd in 2021 opgericht. Hun doel was om een bakoven met bakhuis te bouwen, om van de molensite Sevensmolen in Kaulille (Bocholt) een aantrekkelijke ontmoetingsplek te maken, waar buurtbewoners op traditionele wijze brood en vlaai kunnen bakken, en verhalen kunnen vertellen. Ze willen het bakerfgoed en daarmee de bakcultuur in de regio promoten en de bevolking actief betrekken bij het bouwen en uitbaten van een bakoven.

Voor de bouw van de bakoven hadden ze uiteraard de juiste materialen nodig, en daarvoor kwamen ze bij Wienerberger terecht. Voor de bouw van de oven schonken we hen vuurvaste stenen en spieën voor de ovenmantel, gevelstenen Artiza Maaseiker Bont voor de buitenkant van de oven, en Koramic pannen voor het dak. De oven werd in 2022 officieel in gebruik genomen. 

Ontdek onze andere duurzame realisaties van 2022

Alle realisaties

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.