Boomplantactie Beerse

In het kader van het biodiversiteitsactieplan van onze site Beerse Absheide, plantten we begin januari 2023 een houtkant van meer dan 100 bomen aan, samen met 40 enthousiaste collega’s en familieleden. 

Al in 2019 legden we op onze site in Beerse Absheide een eerste landduin aan ten noorden van het grondstoffenplein. Die landduin werkt als buffer tussen industrie en natuur. In 2022 werd aansluitend een tweede landduin gerealiseerd en afgewerkt met een zandige toplaag. Deze landduin werd over de volledige oppervlakte geënt met heidemaaisel om verder te ontwikkelen tot een heidehabitat waar soorten zoals levendbarende hagedis, tengere pantserjuffer en heidesabelsprinkhaan hun plek zullen vinden.

Tussen de beide landduinen werd een poel gegraven om soorten zoals poelkikker en vinpootsalamander de nodige kansen te bieden.

Aan de oostelijke rand van de eerder gerealiseerde landduin plantten we begin januari 2023 een houtkant aan. Deze houtkant levert een ecologisch waardevolle gradiënt op in temperatuur, vocht en voedselrijkdom. 40 enthousiaste collega’s en familieleden plantten de meer dan 100 bomen aan.

Op die manier wordt een natuurlijke overgang gecreëerd tussen de landduin en het omliggende bosgebied in de vorm van een ‘mantelzoom’, met soorten zoals zomereik, lijsterbes, boswilg en spork. Deze aanplant zorgt niet alleen voor voedsel maar biedt ook kansen als nestgelegenheid, plekjes om te zonnen… voor tal van insectensoorten. 

 

Ontdek onze andere realisaties van 2023 in het thema 'Biodiversiteit en milieu'

Reference photo renovation single family in Deerlijk

Duurzaamheidsrapport 2023

Bekijk een overzicht van alle thema's die werden opgenomen in ons Duurzaamheidsrapport 2023.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.