Installing Leadax Roov
Installing Leadax Roov

Introductie Leadax Roov: de duurzame en 100% circulaire witte dakbedekking

Wienerberger wil bijdragen tot een duurzame leefomgeving voor de komende generaties. Daarom investeren we continu in nieuweoplossingen en zetten we in op tal van duurzame initiatieven. In februari 2023 lanceerden we Leadax Roov, een innovatieve witte platdakbedekking die volledig recycleerbaar en zelfs circulair is.

Circulaire oplossing

De belangrijkste grondstof van Leadax Roov is PVB-folie, een reststroom uit post-consumer gelaagd glas of veiligheidsglas (voornamelijk autoruiten). Van dit materiaal is er jaarlijks maar liefst 1,5 miljard kilo beschikbaar in Europa. Door deze reststroom te gebruiken als belangrijkste grondstof voor Leadax Roov, dragen we bij aan het verantwoord verwerken van deze afvalberg en creëren we een circulaire oplossing voor platdakbedekking. Op het einde van zijn levensduur is Leadax Roov ook perfect te recycleren tot een nieuwe platdakbedekking met dezelfde kwaliteit.

Witte dakbedekking

Leadax Roov is wit van kleur. Wit reflecteert de zonnestralen en zorgt voor een vermindering van het hitte-eilandeffect en een hoger rendement van zonnepanelen. Er is ook geen regenwaterverkleuring: het afgespoelde regenwater is helder en direct te gebruiken voor huishoudelijk gebruik.

Makkelijke plaatsing

Dakdekkers zijn positief over de nieuwkomer op de platte daken. Testcases in onder meer Heist-op-den-Berg, Zwevezele en Lessines bewijzen dat Leadax Roov eenvoudig en snel te plaatsen is. De rollen met een breedte van 1 m zijn licht en makkelijk hanteerbaar. Meteen na het uitrollen is de plaatsing al mogelijk. De naadverbindingen en detailleringen zijn eenvoudig te maken, en corrigeren tijdens het plaatsen is perfect mogelijk. Bovendien zijn er weinig accessoires nodig en is de plaatsing veilig. Er is immers geen open vuur of hitte vereist. Ook op vlak van dampopenheid scoort de Leadax Roov dakbaan goed.

Ontdek onze andere realisaties van 2023 in het thema 'Klimaatbescherming en aanpassing aan klimaatverandering'

Reference photo renovation single family in Deerlijk

Duurzaamheidsrapport 2023

Bekijk een overzicht van alle thema's die werden opgenomen in ons Duurzaamheidsrapport 2023.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.