Wienerberger steunt Lentezon Beerse

Lentezon Beerse startte 5 jaar geleden met de uitwerking van de wens en noodzaak voor de bouw van een nieuwe multifunctionele kantine, met oog voor duurzaamheid. Voor de omgevingsaanleg schonken we nieuwe Passaqua waterpasserende kleiklinkers, die ervoor zorgen dat regenwater lokaal kan infiltreren in de bodem.  

Gedurende de voorbije decennia deed de oude kantine prima dienst om de dagelijkse werking van de voetbalclub te garanderen. Echter, door het veelvuldige gebruik werden de mogelijkheden om te renoveren quasi onmogelijk. Eveneens was er de behoefte om, samen met de groei van het aantal spelers, én de ondersteuning van lokale voetbalploegen die gebruikmaken van de Lentezon faciliteiten, na te denken over een ruimere accommodatie. Nieuwe onderhoudsarme kleedkamers, technische ruimten, aangename kantine en ontvangstruimte bleken noodzakelijk.

Daarnaast was het voor Lentezon ook zeer belangrijk om in te zetten op een duurzaam gebouw, met een zo laag mogelijk energieverbruik om de kosten in de toekomst onder controle te houden. Om die reden werd er dan ook fors geïnvesteerd in extra isolatie, vloerverwarming, warmtepompinstallatie en PV-panelen. Gemeente Beerse ondersteunde de plannen én de bouw van deze nieuwe accommodatie aanzienlijk, binnen de beschikbare financiële ruimte. Daarnaast werd ook op zoek gegaan naar externe partners die hun steentje letterlijk en figuurlijk konden bijdragen.

Wienerberger staat in regio Beerse gekend als een belangrijke werkgever met een sterke lokale verankering, en dus kwam Lentezon bij Wienerberger terecht. Voor de omgevingsaanleg schonken we dan ook nieuwe Passaqua waterpasserende kleiklinkers, die ervoor zorgen dat regenwater lokaal kan infiltreren in de bodem.  

Ontdek onze andere realisaties van 2023 in het thema 'Werknemers en sociale impact'

Alle realisaties
Reference photo renovation single family in Deerlijk

Duurzaamheidsrapport 2023

Bekijk een overzicht van alle thema's die werden opgenomen in ons Duurzaamheidsrapport 2023.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.