Welzijn bij Wienerberger (Move-Mood-Feelgood-Food)

Al onze medewerkers vormen het menselijke én mentale kapitaal van onze organisatie. Ons menselijk kapitaal vraagt, net als bij machines, gebouwen… om een tijdig (én preventief) onderhoud. Enkel reactief handelen is niet de sleutel tot succes. We moeten proactief kunnen denken en handelen. Een proactieve aanpak die zowel het mentaal, fysiek als sociaal welzijn van onze medewerkers verhoogt. 

Deze gecombineerde aanpak heeft zowel voordelen voor Wienerberger (positief imago, productievere en gelukkigere medewerkers, minder absenteïsme…) als voordelen voor de medewerker (positiever zelfbeeld, evenwichtige energiebalans, beter slapen…).

In 2022 zijn we met een werkgroep gestart en hebben wij een groep van welzijnsambassadeurs per site geselecteerd.

In 2023 zijn we verder aan de slag gegaan met de verwachtingen vanuit zowel de werkgroep als de ambassadeurs op de sites. Het doel is om minimaal 4x per jaar een actie op touw te zetten rond één van onze 4 thema’s binnen welzijn (Mood – Food – Move – Feelgood). Van de 4 domeinen selecteren we elk jaar 2 domeinen waarop we willen inzetten.

Mentaal welzijn

In 2023 hebben wij binnen het domein “Mood” aandacht besteed aan e-mailetiquette. Er werden enkele afspraken gemaakt om efficiënter om te gaan met alle mailverkeer. Onder Mood werd ook ruime aandacht besteed aan het psycho-sociaal welzijn. Onze medewerkers konden deelnemen aan workshops rond mentaal welzijn en veerkracht (onder de titel: ‘Oe est?’). Daarnaast blijft ook nog steeds de actie lopen die tijdens de Coronacrisis werd opgestart: medewerkers die nood hebben aan psychosociale ondersteuning en die graag met iemand willen praten buiten het werk, kunnen dit nog steeds. Er hangen nog steeds affiches uit op de verschillende locaties met de contactgegevens van onze externe preventiedienst die vrijblijvend kan gecontacteerd worden.

Beweging

Een van onze andere acties hoorde dan weer onder het domein “Move”, meer bepaald de 10-10-10 actie. Via de nodige communicatie maakten wij de collega’s warm om op 10 oktober om 10u, 10 minuten tijd vrij te maken om te bewegen. Op deze manier wilden wij iedere kantoormedewerker meer bewust maken van beweging, ook tijdens het werk.

Ook in 2024 zullen we welzijn verder in de aandacht zetten en dit zowel gericht naar de kantoormedewerkers als de collega’s op de productiesites. Onafhankelijk in welke functie je actief bent binnen het bedrijf, welzijn is belangrijk, en niet alleen op het werk, maar ook thuis.

 

Ontdek onze andere realisaties van 2023 in het thema 'Werknemers en sociale impact'

Alle realisaties
Reference photo renovation single family in Deerlijk

Duurzaamheidsrapport 2023

Bekijk een overzicht van alle thema's die werden opgenomen in ons Duurzaamheidsrapport 2023.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.