De duurzame wijk

BREEAM certificaat voor De Duurzame Wijk

Op 27 oktober 2016 ontvingen we het BREEAM Excellent duurzaamheidscertificaat voor ons project De Duurzame Wijk in Waregem. Wat houdt zo’n BREEAM certificaat in en waarom is het zo belangrijk?

Wat is BREEAM?

BREEAM is een duurzaamheidscertificaat dat op basis van zeer strenge parameters bepaalt hoe duurzaam een gebouw of een wijk is. Als internationaal erkend duurzaamheidscertificaat is BREEAM zowat het meest prestigieuze certificaat op de markt.

Waarom BREEAM?

De keuze om te gaan voor het BREEAM duurzaamheidscertificaat lag voor ons voor de hand omwille van zijn wijd verspreide bekendheid en de mogelijkheid om andere, zelfs internationale projecten, te vergelijken. Naast de marktpositie van BREEAM zijn er nog een aantal andere argumenten doorslaggevend geweest om te kiezen voor een duurzaamheidslabel en dan in het bijzonder voor BREEAM:

  • Hanteert een globale benadering van duurzaamheid die volledig overeenkomt met het project van De Duurzame Wijk;
  • Legt sterk de nadruk op de link tussen duurzaamheid en leefcomfort wat in het project van De Duurzame Wijk één van de sleutelpunten is;
  • Is aanpasbaar aan de maat van de lokale wetgeving;
  • Andere Vlaamse duurzaamheidsmeters zijn ook vaak gebaseerd op BREEAM, zoals de duurzaamheidsmeter Gent (BREEAM Communities) en de "Vlaamse maatstaf voor duurzaam wonen en bouwen";
  • Het Belgisch referentieel, dat stilaan zijn definitieve vorm krijgt, is eveneens BREEAM-compatibel.

Reportage over het BREEAM certificaat voor De Duurzame Wijk

Duurzaamheid

Duurzame ontwikkeling voorziet in de behoeften van de huidige generaties, zonder de behoefte van toekomstige generaties in gevaar te brengen. Wienerberger maakt er een erezaak van om keramische bouwmaterialen te ontwikkelen die onmiskenbaar het label ‘duurzaam’ verdienen.

Bezoek onze showroom

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur.
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

 

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

 

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.