Branch with leaves
  • 3 types milieulabels
  • Helpt bij doordachte keuze
  • Voor milieuvriendelijke producten

Milieulabels overzicht

In Europa bestaan er 3 types milieulabels voor bouwproducten. Deze maken bouwprofessionals en bouwheren bewust van de milieuaspecten en helpen hen bij het maken van een doordachte keuze voor milieuvriendelijke producten.

Milieulabel type I

De type I milieuverklaringen kunnen op vrijwillige basis toegekend worden door een overheidsinstantie of een private, niet-commerciële organisatie. Deze instanties of organisaties kennen de labels toe aan producten die beter zijn voor het leefmilieu en eventueel ook beter voor de menselijke gezondheid specifiek. Belangrijkste voordeel van type I milieulabels: ze illustreren op een eenvoudige en betrouwbare manier de goede milieuprestaties, zonder veel details te geven.

Milieulabel type II

Milieuverklaringen van type II worden ook wel ‘eigenverklaringen’ genoemd. Dit zijn milieulabels die de producent of de verdeler zelf ontwikkelt en die niet door derden worden gecontroleerd.

Bij Wienerberger hebben we geen milieuverklaringen van het type II, aangezien heel wat van onze producten door derde partijen bekroond werden met milieulabels van type I. Ook beschikt Wienerberger voor zijn dakpannen, gevelstenen en twee types binnenmuurstenen over sector EPD’s (milieulabels van het type III).

 

Milieulabels type III

Een andere naam voor type III milieuverklaringen is ‘Environmental Product Declarations’ (EPD). Deze verklaringen bevatten gedetailleerde, kwantitatieve en gecertificeerde informatie over milieu- en gezondheidsaspecten van producten.

Alle informatie die u terugvindt in de EPD, wordt door de producenten of verdelers van de producten zelf aangeleverd. Die gegevens zijn gebaseerd op levenscyclusanalyses en worden geverifieerd door een onafhankelijke derde partij.

Duurzaamheid

Duurzame ontwikkeling voorziet in de behoeften van de huidige generaties, zonder de behoefte van toekomstige generaties in gevaar te brengen. Wienerberger maakt er een erezaak van om keramische bouwmaterialen te ontwikkelen die onmiskenbaar het label ‘duurzaam’ verdienen.

Bezoek onze showroom

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur.
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

 

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

 

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.