• NL
  • WIE
 

Legverbanden en hun toepassingen

Kleiklinkers kan u op vele manieren plaatsen, ontdek hier de diverse mogelijkheden.

Afhankelijk van het steenformaat zijn er verschillende verbanden mogelijk. Door de vele formaten van de kleiklinkers (vooral bij de kleine formaten) zijn heel veel creatieve vormen mogelijk. Elk bestratingsverband heeft zijn eigen mogelijkheden en beperkingen, maar ook zijn voor –en nadelen.

Blokverband
Blokverband

Blokverband

Afhankelijk van het steenformaat worden de stenen twee aan twee of drie aan drie haaks ten opzicht van mekaar gelegd. Vierkante tegels kunnen altijd in een blokverband gelegd worden. Dit verband leent zich het best voor strakke oppervlakken.

Elleboogverband
Elleboogverband

Elleboogverband

De klinkers staan haaks op de opsluitrand en de rijrichting. Dit verband is geschikt voor een terras en een oprit, alsook voor een pad, mits voldoende breedte.

Halfsteensverband
Halfsteensverband

Halfsteensverband

Hierbij liggen de klinkers per rij voor de helft verspringend t.o.v. de bovenliggende en onderliggende rij. Dit verband kan voor alle bestratingen in een tuin gebruikt worden.

Visgraatverband
Visgraatverband

Visgraatverband

De klinkers staan onder een hoek van 45° t.o.v. de lengteas van het terras. Dit sterke verband kan bij alle toepassingen gebruikt worden.

terug naar boven