Reference photo New construction single family in Deurne
Bargoed Library
Bird box eco-habitat
Eco Habitat Bat and Bird Boxes

Natuurinclusief bouwen - Bouwen met en voor de natuur

De uitdagingen waarmee de bouwsector vandaag geconfronteerd wordt, vragen om innovatieve oplossingen die duurzaamheid en circulariteit ondersteunen. Ook Wienerberger neemt een breed scala aan initiatieven om hierop een antwoord te bieden. Een van onze kernpijlers binnen dit duurzaamheidsbeleid is biodiversiteit. In dit kader rollen we op al onze sites een ambitieus biodiversiteitsactieplan uit.

Bird box eco-habitat
Vogelbox

Daarnaast ondersteunen we actief natuurinclusief bouwen, waarbij we de natuur een integraal onderdeel maken van het bouwproces. Het gaat hierbij niet alleen om het implementeren van groene elementen in gebouwen, maar ook om het creëren van een leefomgeving voor diverse planten en dieren, zoals vogels, vleermuizen en bijen.

Er bestaan tools om dit te verwezenlijken, zoals vleermuiskasten en -pannen, egelkasten, vogelneststenen en -pannen, insecten- en bijenstenen, die de natuur een vaste plaats geven bij het klimaatbestendig maken van gebouwen. Ze zijn ontworpen met de hulp van gespecialiseerde ecologische adviseurs om duurzame en discrete leefgebieden te bieden voor deze dieren. Dit verhoogt de biodiversiteitswaarde van het project en vormt een aanvulling op het milieuvriendelijke ontwerp van gebouwen.

Eco Habitat Bat and Bird Boxes
Vogel- en vleermuiskasten

Deze eco-habitat producten van Wienerberger zijn ontworpen om naadloos te integreren in de gevel of dak van het gebouw. Ze kunnen tijdens de bouwfase gemonteerd of geïntegreerd worden in bestaande gebouwen.

De eco-habitatproducten zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen en afmetingen. Alle producten moeten uiteraard correct worden geplaatst, afhankelijk van de weerskenmerken en de specifieke diersoort. Ze zorgen voor een leefgebied waarin wilde dieren zich kunnen nestelen, op voorwaarde dat de omgeving in voldoende voedsel voorziet.

Op deze manier willen we de natuur dichter bij en in de stad brengen en een gezonde, harmonieuze leefomgeving creëren.

Eco-habitat producten en oplossingen

We bieden een hele reeks systemen aan, zoals vleermuiskasten en -pannen, egelkasten, vogelneststenen en -pannen, insecten- en bijenstenen, die de natuur een vaste plaats geven bij het klimaatbestendig maken van gebouwen. 

Architectenwedstrijd natuurinclusief bouwen

Werkt u momenteel aan een project of start u binnenkort een project op met de nodige aandacht voor natuurinclusief bouwen, neem dan deel aan onze wedstrijd (t.e.m. 31 augustus 2024). Laat ons weten aan welk project u werkt en maak kans op de prijs van 5 op maat gemaakte eco-habitatproducten, specifiek ontworpen voor uw project.  

 

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.