Nieuwe bestemming voor oude loodsen

“Een bibliotheekverband omhult de vernieuwde kantoren”

In 2006 verwierf een Roeselaars bouwbedrijf enkele panden die zouden omgevormd worden tot de nieuwe thuisbasis van het bouwbedrijf zelf. De gebouwen kregen een nieuwe bestemming en werden aangepast aan het DNA van het bouwbedrijf. Er werd vertrokken vanuit het principe dat het nieuwe bedrijfsgebouw en zijn omgeving een boost moesten geven aan medewerkers en klanten.

De uitdaging om interne medewerkers en bouwvakkers nog meer als één team te laten presteren, leidde tot specifieke injecties in de bestaande volumes. Een warme ‘Welkom’, inspirerende ontmoetingsruimtes, een 10-tal extra werkplekken… werden opgenomen in het programma. Een nieuwe gevouwen gevel werd rond de 3 bestaande gebouwen gedrapeerd, waardoor de vernieuwde identiteit een gezicht krijgt en er één geheel wordt gevormd.

Waarom een Brick-mix van Terca Artiza gevelstenen?

Baksteen was een logische keuze, de verwerking ervan is immers puur vakmanschap. Hier werken stoere vakmannen en daarom werd naar een steen gezocht die dit uitdrukte. Het gebouw moest tonen wat het maatbouwbedrijf in zijn mars heeft. Via puzzelen en mixen werd gekozen om de steen verticaal te verwerken en om in de basissteen, de Artiza Colorada, ook donkere toetsen te verwerken. Het ‘bibliotheekverband’ of het 90° gedraaid stapelverband was geboren. Een extra speels element werd toegevoegd door de donkerdere stenen uit ‘het rek’ te schuiven wat een levendig effect geeft aan de gevel.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

BOW architecten, Pieter Verfaillie

Roeselare

Brick-mix Terca Artiza

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.