• NL
  • WIE
 

PLS 500: hoger rendement dankzij lijmsysteem & formaat

De lengte van maar liefst 500 mm en de hoogte tot 249 mm zorgen in combinatie met een eenvoudige lijmtechniek voor een verhoogd rendement.

Wanneer rendement belangrijk is

Lijm-Systeem PLS 500
Lijm-Systeem PLS 500
  • Lengte: 500 mm
  • Hoogte tot 249 mm
  • Breedte tot 188 mm
  • Perfect vlakgeslepen voor een lijmvoeg van ca.1 mm
  • 2 ergonomische handgrepen voor snelle plaatsing
 
Verwerking Lengte (mm) Breedte (mm) Hoogte (mm)
Lijmsteen 500 100-138-188 134-184-249
 

2 druksterktes: 10N/mm² en 15N/mm²

De PLS 500 bestaat in 2 sterkteklasses: 10N/mm² en 15N/mm². Deze snelbouwbakstenen kunt u als constructief metselwerk gebruiken voor gebouwen met 2 à 3 bouwlagen
 
Een perfect evenwicht tussen rendement en draagkracht, dat krijgt u bij de PLS 500. Dankzij het BENOR kwaliteitslabel kan met nog hogere  muurdruksterktes gerekend worden.
 
 
Type Druksterkte [N/mm2] Densiteit [kg/m3] Lambda ui [W/mK]
PLS500 10-15 850 0,26

Porotherm Lijmsysteem en Dryfix, hoe werkt het?

De Porotherm lijmmortel wordt met een speciale rolbak aangebracht op de vlakgeslepen legvlakken van de snelbouwstenen. Hierdoor heeft degecertificeerde aannemer, na het aanbrengen van de lijm, beide handen vrij om stenen met een groter formaat te plaatsen. De lijm droogt ook veel sneller dan klassieke mortel en zorgt voor minder afval. Bovendien kan de lijm ook bij vriestemperaturen tot – 5°C verwerkt worden.
 
Met Porotherm Dryfix ontwikkelden we een baanbrekende bouwtechniek. Geen mortel of lijmmortel meer aanmaken. Geen rolbakken of mortelkuipen meer bevuilen. Gewoon Dryfix Extra met het spuitpistool aanbrengen en u kunt meteen stenen plaatsen. De lijm droogt ook heel snel, waardoor de dag nadien direct verder gebouwd kan worden of meteen vloerplaten kunnen geplaatst worden.
 
 
Meer informatie vindt u in de downloadbare brochures hieronder. U bent uiteraard ook welkom in onze showrooms.
terug naar boven

Porotherm Collecties

Ontdek onze verschillende collecties: