• NL
  • WIE
 

Een vraag over de metselmortel?

Welke soorten metselmortels zijn er?

Metselmortel is een mengsel van zand, water en bindmiddel(en). Het dient om de bakstenen te hechten en de belasting gelijk te verdelen. Soms wordt dit mengsel aangevuld met hulpstoffen en/of toevoegingen. Het is belangrijk dat de mortel goed afgestemd is op de te verwerken steen.

meer ›

Industriële mortels

Industriële mortels zijn fabrieksmatige en semi-fabrieksmatige mortels. De eigenschappen en de prestatie-eisen waaraan deze mortels moeten voldoen zijn beschreven in de norm NBN EN 998-2. Het voordeel van een industriële mortel is dat, in tegenstelling tot mortels op de werf gemaakt, de samenstelling en de kwaliteit stabiel is. Zo is het ook mogelijk te kiezen voor een mortel met een vrijwillig gecertificeerde kwaliteitslabel (bijvoorbeeld BENOR).

meer ›

Aanmaak metselmortel op de werf

Metselmortel is een mengsel van zand, water en bindmiddel(en). Het dient om de bakstenen te hechten en de belasting gelijk te verdelen. Soms wordt dit mengsel aangevuld met hulpstoffen en/of toevoegingen.
Wienerberger stimuleert het gebruik van industriële mortels. Bij mortels die op de bouwplaats zelf zijn gedoseerd, is de samenstelling en de kwaliteit niet altijd zo constant te houden. Daardoor zijn de te verwachten prestaties ook moeilijker voorspelbaar.
Bij mortels op de bouwplaats zelf aangemaakt, moeten de hieronder vermelde ingrediënten (cement, kalk, zand, hulpstoffen) voldoen aan eisen die in normen staan vermeld.

meer ›

terug naar boven