Reference photo new construction single family in Aalst

Spelen de voegen mee in het uitzicht van mijn gevel?

Als u op straat wandelt, kijk dan eens naar de verschillende gevels die u passeert. Meer bepaald, naar het spel tussen baksteen en voeg. U zult zien dat gevels van elkaar verschillen, enkel en alleen al door de voeg.

Zo'n 10 tot 15%. Dat is de impact van uw voegen op het totale uitzicht van uw gevel. De verschillende voegtypes, zoals platte voegen of verdiepte voegen, geven de gevel reliëf of net niet, dus een andere esthetiek.

Maar ook de keuze van het zand, het cement en eventuele toevoeging van kleurstoffen spelen mee. De voegkleur kan het metselwerkverband benadrukken of net het tegendeel: zorgen voor een homogene gevel (door zogenaamde kleur-op-kleur voegmortels.)

Spreek hier zeker over met uw architect. Combinatie met baksteen en voegkleur maken de mogelijkheden voor uw gevel oneindig!

Voegen: de toegevoegde waarde van uw gevel

Gevelstenen tonen uw persoonlijke stijl aan, maar onderschat zeker het effect van de voegen niet. Wilt u een gekleurde voeg, dan moet die passen bij de kleur van uw steen. Lichte voegen geven een lichte gevel, donkere voegen doen het tegenovergestelde. Kiest u voor een voeg met de kleur van de steen (toon-op-toon), dan krijgt uw gevel een egaal uitzicht. Liever geen voeg? Dan kan verlijmen en dunmetselen een goed alternatief zijn: de stenen komen dicht bij elkaar te liggen en zo krijgt u een expressieve gevel.

Packshot of a panel with Agora Wijnrood facing bricks
Lichte voeg
Packshot of a panel with Agora Wijnrood facing bricks
Toon-op-toon voeg
Agora Wijnrood
Gelijmde steen

Nieuw leven voor een oude industriële site in Aalst

DENC!-STUDIO, Bart Cobbaert, Gent

Om monotonie te vermijden en toch een zekere vorm van speelsheid te bereiken, werd gebruik gemaakt van een mix van de Artiza gevelstenen. De resulterende subtiele kleurnuances zorgen voor de nodige identiteit. Om alle woningen individueel te kunnen aflezen, werd met een alternerende voegkleur gewerkt. De overwegend roodbruine kleur van de gevelstenen zorgt voor een rustgevende eenheid.

Monochroom is allesbehalve monotoon

De vloerplaten in de verschillende volumes van dit project werden in het gevelvlak gemarkeerd door een verticaal metselverband dat mee omhoog loopt tot de onderzijde van de ramen. Het voegwerk van deze banden verschilt van kleur per unit en volgt de kleur van het metselwerk.

Sterk stedelijk markerend project

Voor dit stedelijk markerend project was de keuze van de materialen belangrijk, en werd er gekozen voor de lichte en opgewekte baksteenkleur van de Terca Elignia Arctica Wit.  Architectuur impliceert altijd een beetje magie, mysterie en verbeelding.

Wooneenheden met bakstenen patchwork langs de Rupel

Er werd bij dit project gebruikgemaakt van een patchwork van metselverbanden, waarbij de voegen ook een verschillende kleur en textuur meekregen. Zo ontstaat op subtiele wijze een mozaïek, met invullingen tussen de doorlopende rollagen ter hoogte van de vloerplaten.

Terca Metropolis Aula Rood
Terca Metropolis Aula Rood

Visualisatietool

Wilt u zelf het effect van de voeg op het uitzicht van uw gevel ontdekken? Ga dan aan de slag met onze visualisatietool. Selecteer een modelwoning, kies uw favoriete gevelsteen en experimenteer met verschillende voegkleuren.

U zult verteld staan van het effect!

 

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.