• NL
  • WIE
 

Keramische gevelplaat voor Sarking

Uw dak een esthetisch upgrade geven en tegelijkertijd isoleren zonder aan de interne afwerking te raken? Dat kan met het Sarking systeem. De afwerking met de sarking gevelplaat zorgt voor de esthestische afwerking.

Sarking dak principe

Het Sarking dak
Sarking dak Panlat Tengellat Onderdakfolie Thermische isolatie Keper of spant
Het Sarking systeem is een thermische isolatiemethode voor hellende daken waarbij de stijve isolatieplaten bovenop de kepers of spanten worden aangebracht. Bij renovaties laat dit systeem toe het dak te isoleren/renoveren zonder de binnenafwerking te moeten verwijderen. Bij het renoveren van rijhuizen moet er natuurlijk rekening gehouden worden met de afgewerkte hoogte van de naburige huizen.
 

De voor- en nadelen van een Sarking dak

Voordelen:
  • mindere koudebruggen, bij plaatsing van isolatie tussen de kepers vormt elke keper eigenlijk een koudebrug door slechtere isolatiewaarde van het hout
  • extra bescherming van het dakhout, ligt immers volledig onder de isolatie
  • geen plaatsverlies aan de binnenzijde
  • extra interessant bij renovaties: binnenafwerking moet niet verwijderd worden
 
Nadelen:
  • zoals bij elk dak moet de isolatie mooi aaneengesloten geplaatst worden en moet de luchtdichtheid van de dakopbouw verzekerd worden
  • de akoestische isolatie van stijve platen bij een sarking dak is minder goed dan deze van de soepele isolatiematerialen
  • vakkundige plaatsing is een absolute must, juiste bevestiging van tengellatten en de isolatieplaten

Afwerking met behulp van de keramische gevelplaat

Gevelplaat
Gevelplaat
Als u kiest voor een sarkingdak, moet u wel afrekenen met een afwerkingsprobleem. De isolatie steekt namelijk uit boven de gevel. Het hoogteverschil moet u afwerken met een boordplank, wat niet altijd de gewenste esthetische en duurzame resultaten oplevert.
 
Wienerberger heeft hiervoor een alternatief ontwikkeld in de vorm van een keramisch gevelplaat. Het gaat om een gevelafwerking met een extra lange flap (nuttige hoogte 206 mm), die het verschil tussen de topgevel en de hogere isolatie overbrugt.
 
De keramische gevelplaat wordt onzichtbaar bevestigd, wat esthetisch een wereld van verschil oplevert in vergelijking met andere op de markt verkrijgbare gevelplaten. Ook heeft u in vele gevallen geen boordplank meer nodig en kunt alles keramisch afwerken.
 
Bovendien is deze oplossing duurzaam, aangezien de keramische elementen een lange levensduur en dezelfde kwaliteiten hebben als de Koramic kleidakpannen van Wienerberger. Het handige hulpstuk is combineerbaar met de Stormpan 44 en de Stormpan 993 en uiteraard in dezelfde kleuren verkrijgbaar.
terug naar boven