Reference photo renovation single family in Kortrijk
Reference photo new construction utility and apartment in Lichtaart
Reference photo renovation single family in Oostende

Renoveren met Façabrick & steenstrippen, ijzersterk van concept tot detail

Façabrick biedt een doeltreffende totaaloplossing voor de isolatie en renovatie van gevels. Het systeem bestaat uit een isolatiepaneel met wapeningsnet en mortellaag, waar steenstrippen tegenaan worden bevestigd. De oplossing is energetisch efficiënt, mooi, scheurbestendig, waterdicht en geschikt voor zowel een volsteense als voor een spouw-bladmuur, al dan niet met behoud van het bestaande spouwblad.

Tevreden bouwheer

Om uw wensen optimaal in te vullen, beschikt u met Façabrick en steenstrippen over een sterk koppel. Met de gepaste dikte van de isolatie in  grafiet geladen geëxpandeerd polystyreenschuim (λD = 0,031 W/m.K), realiseert u de geambieerde U-waarde. De steenstrippen garanderen een nagenoeg grenzeloze vrijheid wat kleur, textuur, afmeting, nuances, verwerking en detaillering betreft. U kunt ze verwerken in verlijmde of vermetste look in diverse metselwerkverbanden en ze vallen amper te onderscheiden van ‘gewone’ gevelstenen, waarmee ze verder alle kwaliteiten gemeen hebben. Het resultaat is een energetisch geactualiseerde gevel met een grote stootvastheid die mag worden gezien. Het systeem is vlot en snel te plaatsen door speciaal opgeleide aannemers, zodat de uitvoeringskwaliteit verzekerd is en de impact van de werkzaamheden voor uw opdrachtgever beperkt blijft.

 

Piekfijn verzorgde details

Met Façabrick en steenstrippen geniet u zoals gezegd over een grote ontwerp- en detailleringsvrijheid voor uw bouw- of verbouwprojecten. Enkele voorbeelden.

Plafondbekledingen en overkragingen

blancoooARCHITECTUUR, Antwerpen

Steenstrippen bieden creatieve mogelijkheden op het vlak van zowel bouwen als verbouwen. Ze zijn makkelijk combineerbaar met de klassieke baksteen. Ze zijn ook ideaal om plafondbekledingen en overkragingen af te werken. Dankzij het lichte gewicht is het veel eenvoudiger deze gebouwdelen aan te kleden. 

Gevelvlak

LDJ architectuur, Ieper

Liefhebbers van hedendaagse architectuur grijpen graag naar naadloos in het gevelvlak geïntegreerde raamkaders. Met steenstrippen is dat perfect mogelijk, zonder risico’s op waterinsijpeling mits een goede uitvoering.

> Meer info over dit project...

Perfecte hoek

Krul Architecten, Kessel-Lo

Hoeken kunnen perfect afgewerkt worden, hetzij met hoekstrippen en hoekzoolstrippen, hetzij door de stenen in verstek te zagen. U kunt ook probleemloos de ramen vooraan in de ruwbouw plaatsen en afwerken met hoekstrippen.

> Meer info over dit project...

Bouwdiepte

-

Wilt u aansluiten bij de gevel van de aanpalende woning maar ligt dat moeilijk gezien de extra isolatielaag? Dan vormen steenstrippen een prima oplossing om die esthetisch zo kostbare centimeters te winnen.

 

 

Vrije stijl

Architect Tim Oost, Waarschoot

Omdat nagenoeg alle gevelstenen uit het aanbod van Terca verkrijgbaar zijn als steenstrippen, kunt u renoveren in de stijl waar uw bouwheer bij zweert, van rustiek tot hedendaags. Alle mogelijke patronen en structuren liggen binnen handbereik. Als uw ontwerp daarom vraagt, kunt u steenstrippen uiteraard combineren met andere materialen zoals een buitenbepleistering.

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.