• NL
  • WIE
 

Kleiklinkers voor huis en tuin en bestrating

Oud Hollands: getrommelde kleiklinker voor authentieke sfeer

De roots van dit gamma getrommelde Hollandse kleiklinkers bevinden zich in de pittoreske Hollandse dorpjes en straalt de authenticiteit en gezelligheid uit.

Hoe de Oud Hollands kleiklinker gemaakt wordt

Oud Hollands / Oud Volendam
Oud Hollands / Oud Volendam 
Iedere Oud Hollands kleiklinker wordt individueel in een mal gevormd en geperst tot een volle massa, wat we het vormbakproces noemen. Vervolgens wordt de kleiklinker gebakken op een temperatuur van minimum 1100°C.
 
De klei waaruit de Oud Hollands kleiklinker gemaakt wordt, is een zuivere alluviale (sediment dat op natuurlijke manier afgezet werd in de oevers van de rivier) roodbakkende en vuurbestendige klei. Deze klei halen we uit de grond in de buurt van de rivieren Maas en Waal.
 

Getrommelde kleiklinker

Smout
Oud Hollands - Oud MaastrichtBart Van Uytsel, Koningshooikt
De Oud Hollands ziet er met opzet wat verweerd uit om authenticiteit uit te stralen. Dat verweerde uitzicht is er dankzij een proces dat we ‘trommelen’ noemen. Bij het trommelen botsen de klinkers tegen elkaar, dit verklaart het verweerde uitzicht. Het zorgt ervoor dat u de indruk krijgt dat het om gerecupereerde kleiklinkers gaat.

Topkwaliteit en keurmerken

Oud Hollands / Oud Zaandam
Oud Hollands / Oud ZaandamSint-Jan Berchmanscollege Westmalle 
Zoals u van Wienerberger gewoon bent, garanderen we topkwaliteit. De Oud Hollands kleiklinkers hebben dan ook een aantal keurmerken en kwaliteitslabels.
 
  • Prestatieverklaring (DoP)
  • CE-markering
  • Benor kwaliteitskeurmerk
  • Dubokeur

Verschillende varianten van de Oud Hollands kleiklinker

Oud Hollands / Oud Schiedam
Oud Hollands / Oud Schiedam 
Binnen de collectie Oud Hollands hebt u keuze uit een paar varianten.
De variatie vindt u vooral terug in de kleur van de kleiklinkers.
 
Als u een duidelijker zicht wilt op de verschillende varianten van de Oud Hollands kleiklinker, kunt u de folder hieronder downloaden. U bent ook altijd welkom in de ‘kleiklinkertoonparken’ in 1 van onze showrooms.
 
terug naar boven