Groot dak

Houd rekening met de grootte van uw dak

Het formaat van uw keramische dakpan heeft een visueel én een financieel effect, afhankelijk van de grootte van het dak. Kleine of grote keramische dakpannen? Een keuze die een impact heeft op 2 vlakken, zowel op financieel vlak als op het uitzicht van uw dak.

Impact op het uitzicht van uw dak

Kleine daken kunt u groter laten lijken door kleine dakpannen te kiezen, zoals de Tegelpan 301 of de Tegelpan Elfino. Dat komt omdat de lijnen tussen de dakpannen dichter bij elkaar liggen. Uw dak is daardoor voller en lijkt groter.

Bij grote daken kunnen grote kleidakpannen ‘rust’ geven aan het dakvlak. Omgekeerd geldt ook: kleinere dakpannen maken uw dak levendiger doordat er een meer dynamisch lijnenspel is.
 

Financiële impact

Onder druk van de stijgende plaatsingskosten ontwikkelde Koramic een aantal collecties grotere kleidakpannen. Deze dakpannen kunnen iets duurder zijn per stuk, vergeleken met kleine keramische dakpannen, maar de eindfactuur zal wellicht lager liggen.

Daar zit een simpele logica achter:

  • U hebt minder dakpannen nodig per vierkante meter, dus u moet er minder aankopen
  • Er hoeven minder panlatten bevestigd te worden, dus gaat het werk van de dakdekker sneller vooruit
     

Overleg met uw architect en uw dakdekker

Voor de visuele impact van het formaat dakpannen kunt u best eens overleggen met uw architect. Bij uw dakdekker kunt u terecht om het over de plaatsingskosten van uw keramische dakpannen te hebben.

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.