Egala: de baksteen met intense kleuren

  • Intens donkere aardetinten
  • Versterkte kleur door bezanding
  • Pure look
  • Strakke vorm
  • Voor de creatieve geesten

Dankzij de productiemethode van deze Terca gevelsteen krijgen de bakstenen in de Egala collectie een intense kleur voor een monolithische gevel.

De reeks Egala bakstenen is een collectie gevelstenen van ons merk Terca. Ze worden gekenmerkt door hun donkere aardetinten, namelijk donkerbruin-zwart of donkerrood.

Vanwaar komt die intense kleur?

Vormbakstenen worden gebakken in bakvormen. Voor we dat doen, rollen we ze in zand. Op die manier verhinderen we dat er klei blijft plakken aan de bakvormen. U kunt dit vergelijken met het bepoederen van een cakevorm voor u er deeg in legt. We zorgen ervoor dat het zand dat we per baksteen gebruiken, exact dezelfde kleur heeft als de klei. En zo bekomen we een kleurrijke gevelsteen, waarvan de kleur versterkt wordt door de bezanding.

Gevelsteen met veel mogelijkheden

Qua architectuur heeft u met de Egala gevelstenen een waaier aan mogelijkheden, dankzij de pure look, de vorm en de kleur. Een voorbeeld is de bakstenen verwerken met een fijne voeg, of toon-op-toon voegwerk. Het resultaat is in dit geval een monolithische gevel met een sterke intensiteit in kleur.

Formaten van de Egala gevelsteen

De gevelstenen zijn verkrijgbaar in het traditionele waalformaat. Traditionele modulaire formaten laten u toe om creatief te zijn bij het verwerken in uw gevel; meer bepaald bij het kiezen van metselverbanden.

Recentste realisaties

0Resultaten

Bewonder onze producten op 100-en referentieadressen.

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve Terca en Desimpel oplossingen voor een stijlvolle gevelbekleding. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel.
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

 

Kortrijk

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

 

Bezoek onze showroom