Moderne architectuur

De kleipannen en keramische materialen van Wienerberger bieden heel wat mogelijkheden op esthetisch vlak, ook voor moderne woningen. De trend? Zowel gevel als dak uitvoeren in eenzelfde kleipan. Ideaal in combinatie met zwart schrijn- of raamwerk. Voor een vierkantshoeve staat ambachtelijk, ruw metselwerk met de Terca Caracterra Hectic als gegoten. Dankzij een gevarieerd aanbod aan tinten ontstaat een verweerd uitzicht. Eenzelfde effect krijg je door verschillende formaten en tinten te combineren. Nog meer dynamiek? Ga voor een subtiele kleurenmix van glanzende en matte tegelpannen.

Inspiratie opdoen?

Het vertrekpunt van dit project vormde een archetypische woning: een huis met een dak erop. Toch moest die meer bieden dan alleen een dak boven het hoofd. Ruimte creëren om dingen te beleven en te ervaren, dat was de doelstelling. Tegenover de open gelijkvloerse verdieping, bakent het dak met zijn hoogteverschillen en materiaalvariaties de ruimtes af. Door het knikken van het dak krijgen de ruimtes een eigen karakter, maar blijven ze toch onderling gelinkt.

Deze woning met een robuust bouwvolume en carport heeft u als voorbijganger toch altijd gezien. Want de gevel aan de straatkant combineert een strakke vormgeving met gedurfde accenten.
Eigenlijk springt de gevel letterlijk uit de band. Met dank aan de inspringende vlakken en stroken van staand metselwerk. Er ontstaat een spel van lijnen dat ook terugkeert in de afwerking van het dak.

Het ontwerp van deze hedendaagse privéwoning is geïnspireerd op het principe van de vierkantshoeve. Het bestaande hoevegebouw werd verbouwd en de bijgebouwen zijn vervangen door een poolhouse en een bergplaats voor tuinmateriaal. Staalbouw in combinatie met traditioneel metselwerk bood de mogelijkheid om de leefruimtes en ‘master bedroom’ open te houden tot in de nok.

Op de markt van Vorst, een deelgemeente van Laakdal, renoveerde aNNo Architecten het beschermde Kasteel Steenbergen. In de aangrenzende zone kwam een bijgebouw met vier gastenkamers en garage. Het nieuwe gedeelte bleef bewust laag, om het landhuis in zijn grandeur te laten schitteren. Toch is ook dit nieuwe volume met zijn ‘geschubde’ gevel van tegelpannen een absolute blikvanger. Een hellend pad in architectonisch beton verbindt het monument met de gastenkamers en de achterliggende tuin.

In een open polderlandschap net buiten de Brugse stadsmuren creëerden ampe.trybou architecten een woning van twee units voor telkens zes jongeren met ernstige gedrags- en emotionele stoornissen. De architecten speelden met verschillende contrasten, enerzijds tussen de binnen- en buitenzone, anderzijds tussen ruimtes van afzondering en ontmoeting. Het woonhuis staat in een open omgeving en geeft een aanzet tot een verdere ontwikkeling van de site.

De grote uitdaging in dit bouwproject was zijn inpassing in de omgeving. De omliggende gebouwen zijn zeer verschillend in typologie, en de aangrenzende steenweg vraagt om voldoende privacy aan de straatzijde. Daarom werd het profiel van de aansluitende woning overgenomen. En begint de grote glaspartij in de voorgevel op een hoogte die binnenkijken bemoeilijkt.

Bezoek onze showroom

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur.
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

 

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk